Exterior

Expresiv si versatil.

Faruri bi-LED

Pentru o mai buna vizibilitate, farurile bi-LED sunt
echipate cu sistemul de asistenta pentru faza lunga (HBA), permitand
comutarea in mod automat a fazei lungi / scurte.

Grila de tip cascada

Exteriorul atragator este punctat de grila de tip cascada.

Lumini de zi cu LED si proiectoare de ceata

In conditii de vreme nefavorabila, proiectoarele de ceata, pozitionate in partea inferioara a autovehiculului, ofera un plus de siguranta, in timp ce, luminile de zi cu LED marcheaza lateralele barei de protectie.

Jante din aliaj

Hyundai Tucson este disponibil cu jante din aliaj actualizate (16, 17 si 19 inchi) si cu jante de 18 inchi cu forma noua.

Disponibile in anumite regiuni.

Placuta antiderapanta spate

Subliniaza caracterul robust al SUV-urilor.

Sistem de evacuare dubla

Sistemul de evacuare dubla a fost redesenat, oferind modelului un aspect distinctiv.

Blocuri optice spate cu LED

Noua forma a blocurilor optice cu LED va atrage toate privirile.

Sistem integrat de semnalizare

Pentru un plus de siguranta, Tucson este dotat cu un sistem de semnalizare integrat in retrovizoarele laterale, pentru a atrage atentia participantilor la trafic asupra intentiei de a schimba benzile de rulare.

Ornamente laterale

Confera o nota atletica modelului, completand aspectul impunator.

Eleron aerodinamic

Eleronul sporeste eficienta aerodinamica. In plus, stopul integrat avertizeaza conducatorii auto despre manevrele de franare ale autovehiculului.

Interior

Calitatea intalneste tehnologia intuitiva.

Fiecare detaliu a fost proiectat pentru a oferi o nota personala.

Instrumentar de bord Supervision cu ecran color TFT LCD de 4,2"
Urca-te la volan pentru a descoperi o colectie de echipamente avansate pentru confort si siguranta. Ecranul TFT Supervision ofera informatii esentiale despre autovehicul.
Sistem de navigatie cu ecran de 8 inchi
Sistemul infotainment cu ecran de 8 inchi integreaza navigatia, precum si dotarile media si de conectivitate, permitand conducatorului sa ramana in permanenta atent la trafic. Cele doua aplicatii - Apple CarPlay si Android Auto - permit conectarea diferitelor dispozitive. Sistemul este insotit de un abonament gratuit pe sapte ani la serviciile LIVE, care ofera informatii in timp real despre vreme, trafic si radare (acolo unde legea o permite), plus preturi pentru combustibili, disponibilitatea locurilor de parcare si cautari online pentru diferite puncte de interes. Sistemul de navigatie propune harti 3D si serviciul unic Hyundai Motor Lifetime MapcareTM** care include actualizari anuale gratuite pentru harti si software. Apple CarPlay™ este o marca inregistrata a Apple Inc. Android Auto™ este o marca inregistrata a Google Inc. **Lifetime MapCare este denumirea comerciala a abonamentului Hyundai la programul MapCare™, care include actualizari anuale ale hartilor pentru o perioada de minim 10 ani de la sfarsitul productiei unui model.
Comenzi pe volan
Poti pastra permanent controlul asupra autovehiculului, fara a lua mainile de pe volan. In plus, functia de incalzire iti ofera un plus de confort in diminetile racoroase de iarna.
Sistem automat de climatizare
Sistemul automat de climatizare bi-zonala permite ajustarea individuala a temperaturii optime atat pentru conducatorul auto, cat si pentru pasagerul din fata, indiferent de durata calatoriei.
Finisaje din piele
Intr-un mix de design si functionalitate, in habitaclu descoperim materiale de calitate.
Sistem de ventilatie spate

Sistemul de ventilatie permite mentinerea temperaturii optime pentru pasagerii din spate.

Frana de mana actionata electric (EPB)

Usor de utilizat, frana de mana este activata prin apasarea unui buton.

Conectivitate

Modelul ofera porturi USB si AUX, pozitionate central.

Performante

Performanta si eficienta

Toate motorizarile au fost imbunatatite pentru a oferi manevrabilitate sporita si eficienta, adaptandu-se totodata normelor Euro 6.
1,6 GDi
propulsor pe benzina

Motorul 1,6 GDi furnizeaza 132 CP la 6.300 rpm, cuplul maxim fiind de 161 Nm/ 4.850 rpm.

Putere maximă: 132cp
Cuplu maxim: 16,4kg·m
1,6 T-GDi
propulsor pe benzina

Motorul 1,6 T-GDi furnizeaza 177 CP la 5.500 rpm, cuplul maxim fiind de 265 Nm/ 1.500 – 4.500 rpm.

Putere maximă: 177cp
Cuplu maxim: 27,0kg·m
1,6 CRDi
propulsor diesel

Motorul 1,6 CRDi furnizeaza 136 CP, fiind disponibil cu tractiune fata sau integrala. Acesta poate fi asociat unei transmisii 6MT sau 7DCT.

Putere maximă: 136cp
Cuplu maxim: 36,6kg·m
2,0 CRDi
propulsor diesel

Motorul 2,0 CRDi furnizeaza 185 CP la 4.000 rpm, cuplul maxim fiind de 400 Nm/ 1.750 – 2.750 rpm.

Disponibil in anumite regiuni.

Putere maximă: 185cp
Cuplu maxim: 41,0kg·m
Sistem de tractiune integrala avansat

Prin alaturarea unui sistem de Control Avansat al Tractiunii in Viraje (Advanced Traction Cornering Control – ATCC) si a sistemului exceptional 4WD, agilitatea si stabilitatea vehiculului sunt asigurate, chiar si in conditii de rulare extreme.

Disponibila doar pentru anumite motorizari

Tehnologie dublu ambreiaj

Transmisia cu dublu ambreiaj (DCT) in sapte trepte ofera beneficii considerabile atat in ceea ce priveste performanta, cat si eficienta consumului de carburant.

Disponibila doar pentru anumite motorizari

Suspensie fata tip McPherson

Designul imbunatatit al suspensiei fata ofera un raspuns precis, pentru o calatorie mai confortabila.

Suspensie spate Multi-link

Geometria optimizata a suspensiei spate ofera in acelasi timp confort si stabilitate la rulare.

Siguranta

Siguranta, o prioritate.

Sistem de asistenta la coliziune frontala (FCA) in oras si interurban
FCA este un sistem avansat de siguranta activa care alerteaza conducatorul auto in caz de urgenta si franeaza autonom daca este necesar. Cu ajutorul unei camere multifunctionale, sistemul de asistenta la coliziune frontala (FCA) cu detectare pietoni avertizeaza vizual si acustic conducatorul auto, aplicand automat o forta de franare a carei intensitate creste treptat, pentru a evita riscul unui accident sau pentru a reduce daunele atunci cand o coliziune este inevitabila. FCA functioneaza la viteze de peste 10 km/h.
Sistem de monitorizare a unghiului mort (BCW)
Senzorii sistemului monitorizeaza traficul, avertizand conducatorul auto in momentul in care participantii la trafic intra in unghiul mort al autovehiculului. Sistemul emite un semnal de alerta vizual, in oglinda retrovizoare corespunzatoare, si unul pe ecranul instrumentarului de bord. Daca un alt vehicul este detectat in momentul in care conducatorul auto semnalizeaza o schimbare a benzii de rulare sau un viraj, sistemul emite un semnal sonor.
Sistem de asistenta la mentinerea benzii de rulare (LKA)
Directia de rulare este schimbata fara semnalizare? Sistemul LKA va avertizeaza despre acest aspect printr-un semnal vizual dublat de unul sonor si corecteaza proactiv pozitia volanului pentru a mentine vehiculul pe mijlocul benzii sale de rulare.
Faruri cu iluminare laterala
Sistemul inteligent cu lumini autoadaptive sporeste siguranta in orice viraj. Lumina este orientata in functie de unghiul de rotire a volanului, imbunatatind vizibilitatea si timpul de raspuns al conducatorului auto.
Sistem de atentionare a conducatorului auto (DAW)
DAW permite monitorizarea constanta a stilului de condus, cu scopul de a detecta orice deviatie a directiei sau semne de oboseala, prevenind conducatorul auto printr-un semnal sonor si un mesaj vizual, afisat pe instrumentarul de bord. Sistemul analizeaza diferiti parametri ai vehiculului, cum ar fi unghiul de bracaj al volanului, actionarea directiei, pozitia autovehiculului pe banda si timpul de condus. In plus, conducatorul auto poate regla sensibilitatea sistemului cu ajutorul unei setari care poate fi modificata de utilizator. In cazul in care conducatorul auto nu este atent, sistemul detecteaza acest aspect si avertizeaza sonor si vizual.
Sistem de asistenta pentru faza lunga (HBA)
In momentul in care modul auto este selectat, sistemul HBA detecteaza noaptea vehiculele care se deplaseaza atat din sensul opus, cat si pe cele care au aceeasi directie de deplasare, comutand astfel de pe faza lunga pe cea scurta, in cazul in care conditiile de drum o impun. Atunci cand nu detecteaza alte vehicule in apropiere, sistemul reactiveaza automat faza lunga, pentru vizibilitate maxima.

Confort

Siguranta si confort.

Portbagaj cu deschidere automata
In momentul in care detecteaza apropierea cheii de acces, portbagajul se deschide automat, oferind acces catre interiorul generos.
Sistem de monitorizare 360°
Un nou sistem inovator de monitorizare, care utilizeaza o serie de camere plasate strategic pentru a oferi conducatorului auto vizibilitate completa 360° in jurul autovehiculului. Aceasta functie este utila in momentul parcarii in spatii restranse.
Sistem audio Krell
Indiferent daca alegi sa ramai conectat sau sa pornesti intr-o calatorie in afara orasului, sistemul audio realizat de Krell ofera performanta sonora remarcabila, pentru experiente de neuitat.
Conectivitate accesibila prin sistemul Display Audio
Sistemul Display Audio ofera pasagerilor posibilitatea de a conecta cu usurinta telefoanele mobile, prin intermediul Apple CarPlay si Android Auto, la ecranul tactil de 7 inchi LCD color. Apple CarPlay™ este o marca inregistrata a Apple Inc. Android Auto™ este o marca inregistrata a Google Inc.
Frana de mana actionata electric (EPB)
Usor de utilizat, frana de mana este activata prin apasarea unui buton.
Portbagaj generos
Cu un habitaclu spatios si confortabil, Tucson ofera si un portbagaj cu o capacitate de 513 litri.
Priza USB spate
Functiile suplimentare de conectivitate includ o priza USB pentru locurile din spate.
Faruri bi-LED
Farurile bi-LED confera vizibilitate si siguranta optime.
Sistem de control si ajustare a pozitiei scaunului
Pasagerii spate se pot bucura la randul lor de confortul oferit de scaunele cu spatare ajustabile.
Scaune incalzite si ventilate
Mai mult confort, in orice anotimp, datorita scaunelor fata incalzite si ventilate. In plus, scaunele spate sunt disponibile cu un sistem de incalzire cu doua trepte de intensitate.
Incarcare wireless
Tucson integreaza un suport pentru incarcare wireless prin inductie (standard Qi).

Preturi


Motorizare Echipare Pret lista Pret promotie Pret Program Hyundai 2020* Pret Program Remat 2020**
1.6 l, 132 CP, 2 WD, 6 MT, benzina, Comfort Comfort 22.324 € 18.219 € 16.720 € -
1.6 l, 132 CP, 2 WD, 6 MT, benzina, Style Style 24.812 € 20.468 € 18.969 € -
1.6 l, 177 CP, 4 WD, 6 MT, benzina, Style Style 28.620 € 24.990 € 23.491 € -
1.6 l, 177 CP, 4 WD, benzina, Style cu 7 DCT Style cu 7 DCT 30.048 € 26.180 € 24.681 € -
1.6 l, 177 CP, 4 WD, benzina, Premium cu 7 DCT Premium cu 7 DCT 32.190 € 29.631 € 28.132 € -
1.6 l, 177 CP, 4 WD, benzina, Luxury cu 7 DCT Luxury cu 7 DCT 36.950 € 34.867 € 33.368 € -

Preturile sunt exprimate in euro si contin TVA.
Hyundai Auto Romania SRL isi rezerva dreptul de a modifica si de a actualiza preturile, fara un anunt in prealabil.

*Oferta supusa unor termene si conditii, valabila in limita stocului disponibil, in luna aprilie 2020. Valoare obtinuta prin scaderea din pretul de promotie a reducerii comerciale de 1.500 € (TVA inclus) oferite de Hyundai Auto Romania, calculate in euro. Pretul nu include echipamente, accesorii sau dotari optionale. Imaginile sunt cu titlu de prezentare.

**Oferta supusa unor termene si conditii, destinata persoanelor fizice, valabila pana la 30 aprilie 2020, in limita stocului disponibil. Valoare obtinuta prin scaderea din pretul de promotie a reducerii comerciale de 1.500 €, TVA inclus, oferita de catre Hyundai Auto Romania, calculata in euro si a contravalorii primei de casare de 6.500 RON, disponibila in PSIPAN, derulat de catre Administratia Fondului pentru Mediu si finantat din Fondul pentru Mediu. Pretul nu include echipamente, accesorii sau dotari optionale. Imaginile sunt cu titlu de prezentare.

Specificatii

Dotari exterioare

Dotare Comfort Style Style cu 7 DCT Premium cu 7 DCT Luxury cu 7 DCT
Anvelope Continental
Bandouri laterale de culoare argintie
Bara fata + spate vopsite in culoarea caroseriei
Eleron cu lampa stop incorporata - tip LED
Faruri cu iluminare laterala (cornering)
Geamuri spate si luneta fumurii
Grila radiator cu insertie cromata
Insertii de crom in ramele portierelor
Jante - 6.5J X16"(Aliaj) / Anvelope 215/70R16
Jante - 7.0J X17"(Aliaj) / Anvelope 225/60R17
Jante - 7.0J X18"(Aliaj) / Anvelope 225/55R18
Jante - 7.5J X19"(Aliaj) / Anvelope 245/45R19
Lumini de drum permanente si lumini de pozitie cu LED
Lumini faza de intampinare si de drum cu LED si spalator faruri
Lumini spate frana/pozitie cu LED
Manere exterioare usi in culoarea caroseriei
Manere usi interior cromate
Manere usi interior tenta metalica
Manere usi interior/exterior cromate
Oglinzi laterale pliabile electric
Oglinzi laterale, actionate electric si incalzite
Oglinzi laterale, actionate electric si incalzite, cu semnalizare incorporata
Proiectoare ceata
Suporti portbagaj exterior

Confort si functionalitate

Dotare Comfort Style Style cu 7 DCT Premium cu 7 DCT Luxury cu 7 DCT
Aer conditionat manual
Bancheta spate rabatabila 6:4
Bluetooth
Butoane iluminate pentru actionarea geamurilor
Buzunare spatare scaune fata
Camera video spate cu predictia traiectoriei
Chei pliabile
Computer de bord
Consola centrala cu cutie de depozitare si cotiera imbracata in piele
Copertina spate retractabila
Cotiera centrala bancheta spate cu suport pahare
Directie servoasistata electric "Flex Steering " cu 2 moduri de functionare : normal si sport
Geamuri electrice fata cu coborare/ridicare automata si protectie impotriva prinderii degetelor, geamuri electrice spate
Geamuri electrice fata/spate cu coborare automata sofer
Geamuri electrice fata/spate cu coborare/ridicare automata si protectie impotriva prinderii degetelor
Guri de ventilatie scaune spate
Haion actionat electric, cu sistem "Hands Free"
ISG (Idle Stop & Go) - sistem Start / Stop
Incarcare telefon wireless
Instalatie de climatizare automata dubla zona si torpedou cu refrigerare
Keyless entry / start system cu buton de pornire / oprire (Smart Key)
Kit de pana
Manere interioare usi cu tenta cromata
Manere sustinere fata pasager / 2 laterale spate
Mufa USB scaune spate
Oglinda interioara heliomata cu busola
Pachet fumatori (scrumiera si bricheta iluminata)
Parasolar iluminat cu oglinda incorporata
Parbriz si geamuri fata cu protectie solara
Pilot automat cu posibilitate de ajustare a limitei de viteza
Plafon panoramic cu deschidere partiala
Plafoniera centrala
Plafoniera centrala fata cu suport pentru ochelari
Plafoniera centrala fata tip LED, cu suport pentru ochelari
Plasa de bagaje cu sistem de fixare
Posibilitate setare directie "drive mode" : sport, normal
Potentiometru reglare intensitate luminoasa a bordului
Prize suplimentare (fata si portbagaj)
Protectie capota
Roata de rezerva temporara
Scaun pasager cu reglare electrica pe 8 directii
Scaun pasager reglabil manual pe inaltime
Scaun sofer cu reglare electrica pe 10 directii si suport lombar
Scaun sofer cu reglare lombara electrica
Scaun sofer reglabil manual pe inaltime
Scaune fata incalzite
Scaune spate incalzite
Senzor de ploaie
Senzor pentru aprinderea automata a farurilor
Sistem de iluminare a bordului "Supervision" cu display 4.2 inch color LCD TFT
Sistem semnalizare cu functie "One touch triple turn signal"
Stergatoare parbriz "aeroblade"
Stergator si stropitor luneta
Tapiterie scaune din piele
Volan incalzit
Volan reglabil pe inaltime si profunzime
Volan si schimbator viteze imbracate in piele

Dotari optionale

Dotare Pret
Vopsea metalizata 583 €
Vopsea perlata 630 €

Siguranta si securitate

Dotare Comfort Style Style cu 7 DCT Premium cu 7 DCT Luxury cu 7 DCT
ABS + EBD + TCS
AEB (Autonomous Emergency Braking) - City, Urban, Pedestrian
AVM (Around View Monitor)
Airbag sofer + pasager (cu dezactivare) + airbag-uri laterale + cortina cu senzor la rasturnare si senzor de blocare a usilor in mers
Alarma
Asigurare pornire motor (pedala ambreiaj)
Asigurare pornire motor (pedala frana)
Attention assist (asistenta atentionare oboseala)
Avertizor de necuplare centuri siguranta
BAS (Brake Assistant System)
BSD (Blind spot detection) - avertizare unghi mort
Capac motor
Capota cu sistem de protectie pietoni
Centuri siguranta fata reglabile pe inaltime si pretensionate, centuri de siguranta spate
ESP cu controlul franarii in viraje si stabilitatii in conditii de remorcare
Faruri cu functie escorta
Frana de stationare electronica cu functie "auto hold"
Frane fata si spate cu discuri
HAC + DBC - Asistenta la urcarea si coborarea pantelor
High beam assist (faza lunga cu functie automata)
Imobilizator motor
Inchidere centralizata cu telecomanda
LKAS (Sistem de avertizare/ asistenta la schimbarea benzii de circulatie)
Pachet legislativ
SLIF (Speed Limit Information Function)
Scut protectie motor
Semnalizare frana de urgenta
Senzor de parcare spate
Senzori de parcare fata si spate
Sistem activ de management al directiei (VSM)
Sistem de blocare a usilor spate pentru siguranta copiilor
Sistem de monitorizare a presiunii in pneuri
Sistem fixare scaun copil "ISOFIX"
Tetiere scaune fata reglabile pe orizontala
Tetiere scaune reglabile pe inaltime

Sistem audio

Dotare Comfort Style Style cu 7 DCT Premium cu 7 DCT Luxury cu 7 DCT
Comenzi (audio, pilot automat, bluetooth) pe volan
Comenzi audio pe volan, 4 boxe + 2 tweetere
Program MapCare - Fresh Map + updaturi gratuite pentru Navigatie
Radio 5'' LCD, RDS, bluetooth, USB+AUX, comenzi audio pe volan, 4 boxe + 2 tweetere
Sistem Audio TFT LCD 7'', display color cu touch-screen (Radio/ MP3/ RDS/ Bluetooth), USB+AUX, display camera video spate , Apple car play, Android Auto, antena tip Shark, 4boxe+2tweetere
Sistem de Navigatie LCD 8'' touch-screen, RDS, bluetooth, USB+AUX, display camera video spate, Apple car play, Android Auto, antena tip Shark, 4boxe+2tweetere
Sistem de Navigatie LCD 8'' touch-screen, USB+AUX, display camera video spate, sistem audio KRELL Premium (Radio/MP3/RDS/ Bluetooth), DAB (digital audio broadcast), antena tip Shark, Apple car play, Android Auto

Motorizari

Caracteristici 1.6 l, 132 CP, 2 WD, 6 MT, benzina, Comfort 1.6 l, 132 CP, 2 WD, 6 MT, benzina, Style 1.6 l, 177 CP, 4 WD, 6 MT, benzina, Style 1.6 l, 177 CP, 4 WD, benzina, Style cu 7 DCT 1.6 l, 177 CP, 4 WD, benzina, Premium cu 7 DCT 1.6 l, 177 CP, 4 WD, benzina, Luxury cu 7 DCT
Putere (CP/rpm) 132/6300 132/6300 177/5500 177/5500 177/5500 177/5500
Cutie de viteze / Nr.rapoarte M6 M6 M6 7DCT 7DCT 7DCT
Cuplu maxim (Nm / rpm) 161/4850 161/4850 265/1500-4500 265/1500-4500 265/1500-4500 265/1500-4500
Combustibil benzina benzina benzina benzina benzina benzina
Capacitate cilindrica (cmc) 1591 1591 1591 1591 1591 1591
Acceleratie 0-100 km/h (s) 11,5 11,5 9,5 9,1 9,1 9,1
Viteza maxima (km/h) 182 182 202 201 201 201

Dimensiuni

Caracteristici 1.6 l, 132 CP, 2 WD, 6 MT, benzina, Comfort 1.6 l, 132 CP, 2 WD, 6 MT, benzina, Style 1.6 l, 177 CP, 4 WD, 6 MT, benzina, Style 1.6 l, 177 CP, 4 WD, benzina, Style cu 7 DCT 1.6 l, 177 CP, 4 WD, benzina, Premium cu 7 DCT 1.6 l, 177 CP, 4 WD, benzina, Luxury cu 7 DCT
Dimensiuni L/l/h (cm) 448/185/164.5 448/185/166 448/185/165 448/185/166 448/185/166 448/185/166

Mase si capacitati

Caracteristici 1.6 l, 132 CP, 2 WD, 6 MT, benzina, Comfort 1.6 l, 132 CP, 2 WD, 6 MT, benzina, Style 1.6 l, 177 CP, 4 WD, 6 MT, benzina, Style 1.6 l, 177 CP, 4 WD, benzina, Style cu 7 DCT 1.6 l, 177 CP, 4 WD, benzina, Premium cu 7 DCT 1.6 l, 177 CP, 4 WD, benzina, Luxury cu 7 DCT
Sarcina remorcabila cu dispozitiv de franare / fara (kg) 1400 / 650 1400 / 650 1900/750 1600 / 750 1600 / 750 1600 / 750
Masa maxima total autorizata/ in combinatie (kg) 2030/3430 2030/3430 2170/4070 2200/3800 2200/3800 2200/3800
Greutate (kg) 1489 1489 1606 1637 1637 1637
Capacitate portbagaj (litri) 513 513 513 513 513 513
Capacitate rezervor (litri) 62 62 62 62 62 62

Consum si emisii

Caracteristici 1.6 l, 132 CP, 2 WD, 6 MT, benzina, Comfort 1.6 l, 132 CP, 2 WD, 6 MT, benzina, Style 1.6 l, 177 CP, 4 WD, 6 MT, benzina, Style 1.6 l, 177 CP, 4 WD, benzina, Style cu 7 DCT 1.6 l, 177 CP, 4 WD, benzina, Premium cu 7 DCT 1.6 l, 177 CP, 4 WD, benzina, Luxury cu 7 DCT
Consum oficial* WLTP (litri/100km)/CO2 (g/km) 7.8-8.3/179-189 7.8-8.3/179-189 8.5-8.9/195-204 8.3-8.9/188-203 8.3-8.9/188-203 8.3-8.9/188-203
Consum oficial* NEDC (litri/100 km)/CO2 (g/km) mediu 6.9-7.2/159-165 6.9-7.2/159-165 7.6-7.9/175-180 7.4-7.6/170-175 7.4-7.6/170-175 7.4-7.6/170-175
Consum oficial* NEDC (litri/100 km)/CO2 (g/km) extraurban 6.2-6.6/143-151 6.2-6.6/143-151 6.6-6.7/151-154 6.8-6.8/156-156 6.8-6.8/156-156 6.8-6.8/156-156
Consum oficial* NEDC (litri/100 km)/CO2 (g/km) urban 8.1-8.2/187-189 8.1-8.2/187-189 9.4-9.8/216-224 8.5-9.1/195-208 8.5-9.1/195-208 8.5-9.1/195-208
Nivel poluare EURO 6 EURO 6 EURO 6 EURO 6 EURO 6 EURO 6